miercuri, 3 aprilie 2013

NICHOLAS TAUBMAN fostul ambasador USA in Romania


Fostul ambasador al SUA: Comentariile lui Silviu Crăescu sunt în întregime inventate
29 Martie 2011
 E-MAIL      PRINT      RSS             MĂRIME TEXT
1772 VIZUALIZARI | COMENTARII   18
Nicholas Taubman, fostul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, ne-a transmis, prin intermediul Ambasadei, că afirmaţiile lui Silviu Crăescu, apărute în presă, nu conţin urmă de adevăr.
„Comentariile lui Silviu Crăescu din articolul apărut recent în revista „Q magazine", referitoare la incidente petrecute la reşedinţă sau la relaţiile mele cu vreun cetăţean român în perioada mandatului meu de ambasador sunt în întregime inventate şi nu conţin nicio urmă de adevăr.", a declarat fostul ambasador.
Silviu Crăescu, fost angajat al resedintei Ambasadorului SUA între 2006 şi 2010, a declarat, printre altele, pentru revista Q magazine că Traian Băsescu ar fi venit într-o seară băut şi plângând la reşedinţa ambasadorului: "În seara destituirii preşedintelui din funcţie de catre Parlament, am văzut un presedinte intr-o stare de agitatie caracteristica unui om aflat sub influenta bauturilor alcoolice, mirosind a bautura, care a dat peste cap dispozitivul de securitate propriu al resedintei ambasadorului S.U.A., deoarece nu avea permis de acces aprobat si nicio functie oficiala. A fost deruta! A venit atunci, in jur de ora 18.30, fara escorta SPP, insotit doar de o masina blindata de la SPP cu sofer, si a cerut sa-l vada pe seful meu. Am vazut un presedinte suspendat foarte slab, moale, aflat intr-o stare de intensa emotie si frica, plangand si fumand in acelasi timp, incercand sa se imprieteneasca cu mine si asteptand afara, langa garaj, pana cand a fost primit de ambasador in casa. Atunci a cerut ajutorul  S.U.A. si a promis multe!!!!!"
Crăescu mai spune în interviu că Ambasada SUA plătea pentru informaţii. "Da.  Fireste ca platea, si nu o facea la vedere, dar puteti vedea ca majoritatea functionarilor publici din aparatul de stat din Romania, care reprezinta un vector de interes pentru S.U.A., sunt platiti prin diplome si calificari facute in institutii americane, prin programe platite de S.U.A. Cel mai adesea, am vazut sume mari de bani, in dolari, sume cash,  transportate afara din Romania de ambasadorii S.U.A., dar nu prin valize diplomatice. Aceste sume de bani erau ascunse printre lucruri si bagajele personale, care nu sunt controlate de autoritatile statului roman, din motive de imunitate diplomatica. Va pot spune doar ca "Banii" proveneau din nordul tarii si ajungeau undeva sus, la Washington DC. Acum, la mare moda in randul familiilor ambasadorilor S.U.A., este scoaterea din tara, in mod oficial, a mobilelor vechi, tablouri si antichitati."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu