marți, 2 aprilie 2013

Basarabia intre raioane, harti ciopartite,depopulare si rusificare



orasul CHISINAU este in majoritate un oras romanesc.
Orasul BALTI insa este populat in majoritate de rusi,fiind al doilea oras ca marime din Basarabia.

Transnistria este o regiune azi populata in majoritate de rusi si ucraineni,pentru ca aproximativ 200 mii de romani s-au refugiat in vest,in Romania,toti etnicii nemti au plecat in Germania,iar romanii in toata lumea.La Chisinau traiesc si azi 10000 de refugiati din Transnistria,zona ocupata de armata rusa.

Basarabia este zona majoritar romaneasca,insa supusa azi unei depopulari masive,prin emigrare,prin diferite mijloace.In timp ce Guvernul pro-europenist cu numele AIE Filat,atragea fonduri europene,saracia se accentua si mai tare.

Populatia NU a beneficiat cu nimic dupa caderea dictaturii Voronin in 2009,de nici un beneficiu,de nici o crestere salariala,ori de vreo prosperitate si decenta economica.

Ba mai mult,populatia a saracit enorm,fiind in stare sa voteze DIN NOU cu comunistii PCRM ai lui Voronin.

Republica Moldova se afla la mana rusilor.
In Basarabia exista doar o singura forta unionista reala pentru Unirea Basarabiei cu Romania,ori pentru o apropiere de Uniunea Europeana,independent ori prin Unire:

-PL si Mihai Ghimpu,si cei 2000 de veterani de razboi ai razboiului din 1992 de pe Nistru.Acestia sunt atacati in permanenta de Vitalia Pavlicenco care doreste sa-i fure electoratul,sa-l injumatateasca ori sa-l preia de tot pentru a ajunge la Parlament,pentru putere.Iar apoi probabil sa faca ca si Iurie Rosca in 2005,din unionist PNL-ul sa devina statalist.

Ei bine,scenariile acestea la indigo  sunt impotriva intereselor Romaniei.Astazi NATO nu doreste Unirea Basarabiei cu Romania,dar nici Rusia.

Singura sansa pentru o apropiere reala intre Romania si Republica Moldova,este prin Uniunea Europeana.Si singura forta,ori singurul garant il reprezinta Mihai Ghimpu,intrucat atat Marian LUPU,cat si Vlad Filat nu reprezinta nici o garantie a apropierii de UE sau Romania a Basarabiei,dimpotriva,reprezinta o infiltrare,si probabil o mascarada pentru a fura fonduri europene si a pleca la Moscova apoi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu